Pelikaanweg 48
8218 PG Lelystad Airport
+31 (0)320 243 215
+31 (0)6 53 23 78 74
info [at] blubird.nl

 

Volg Blu Bird op
 

Cursusdata

PPL Masterclass
13 januari t/m 14 januari

LAW/OPR - Luchtvaartvoorschriften

U kunt er niet omheen en u wilt dat ook niet - het gaat over uw veiligheid. Twee inspirerende dagen met veel uitleg en ruim oefenmateriaal dat u door de examens helpt. 

PPL Brainwash
29 januari t/m 09 februari

PPLBrainwash 2018-01:

De winter-theoriehappening van BLUBIRD. U gaat alles doornemen wat van belang is voor uw theoriecertificaat. Twee intensieve weken waarin u geen ruimte hebt voor andere dingen dan luchtvaart.

Gegarandeerd inspirerend, maar vergis u niet: zonder hard werken en doorzetten komt het niet in orde - ú moet aan de slag om het gewenste resultaat te bereiken. Wij leveren het gereedschap en het materiaal - dat wordt genieten . . .

PPL Masterclass
17 februari t/m 18 februari

NAV/FPM - Navigatie

Het is niet het makkelijkste examen, maar de stof is wél interessant. Twee dagen stoeien met alles wat erover te weten valt - u gaat zich niet vervelen en er is veel oefenmateriaal beschikbaar.

PPL Masterclass
10 maart

AGK - Vliegtuigkennis

Alle PPL stof over vliegtuigen in één dag op je bord. Even doorbijten en dan naar het examen.

Veel oefenstof beschikbaar.

PPL Booster
11 maart

Voorjaars-opfrisser voor brevethouders.

Met zekerheid komt u zaken tegen die weggezakt en/of veranderd zijn, maar wél belangrijk. Laat even weten wat uw specifieke vragen zijn en we gaan het er zeker over hebben.

Kom met uw collega's ervaringen uitwisselen en geef uw brevet weer vleugels. De profcheck doen we er achteraan, als het moet.

PPL Masterclass
24 maart t/m 25 maart

POF/M&B/PER - Aerodynamica, gewichtsberekeningen en vliegtuigprestaties.

Een heleboel interessante wetenswaardigheden over belangrijke onderwerpen. Deze training is onmisbaar voor wie in één examenzitting met deze materie wil afrekenen.

PPL Masterclass
07 april

HPL en COM - Menselijke prestaties én Communicatie (theorie) op één dag.

Dat kan goed, als we de vaart erin houden. Laat u echter niet misleiden: zonder grondige studie van het materiaal en de oefeningen komt het op het examen niet goed . . .

PPL Masterclass
12 mei t/m 13 mei

MET - Meteorologie

Erg belangrijk voor de praktijk van het vliegen: een weekend met alles wat u moet weten over het weer en de berichtgeving ervan.

Column

Al sinds jaar en dag moeten kandidaten voor een vleugelvliegbrevet diverse overtrek-oefeningen juist kunnen uitvoeren. Niks mis mee natuurlijk, hartstikke belangrijk. Je moet als vlieger het lage-snelheidsgebied van je vliegtuig verkennen om er veilig mee om te kunnen gaan in  start, nadering en landing en om het te herkennen als het zich eens onverwachts aandient. Dat dient de veiligheid en is daarmee terecht een wezenlijk onderdeel van de opleiding en van het examen.

In mijn vliegopleiding, bijna 30 jaar geleden, was dat uiteraard...