Pelikaanweg 48
8218 PG Lelystad Airport
+31 (0)320 243 215
+31 (0)6 53 23 78 74
info [at] blubird.nl

 

Volg Blu Bird op
 

Examentraining

Onze geheel bijgewerkte up-to-date examendatabase van meer dan 1200 vragen is via de MemoTrainer app toegankelijk voor elke

BLU BIRD examenkandidaat.

Geschikt voor iPhone, iPad en Android

Bij een gedegen opleiding hoort uiteraard ook een adequate voorbereiding op de examens. Onze cursisten worden niet het spreekwoordelijke bos ingestuurd op de dag van het examen. Zowel in de opleiding als in de examentraining wordt u op het juiste spoor van studeren en oefenen gezet, zodat u beslagen ten ijs komt.

Als u nog maar één of twee - lastige - vakken te gaan heeft en de tijd dringt, dan is er de mogelijkheid van individuele training op afspraak. Op het internet is door diverse organisaties en particulieren een aantal oefenvragen gepubliceerd, maar de juistheid ervan wordt nergens gegarandeerd. Een aantal van deze vragen is dan ook niet alleen onjuist, maar ook volledig irrelevant. BluBird Flight Training laat u door de bomen het bos weer zien, zodat u met vertrouwen uw theorievakken kunt 'verzamelen'. Het ging u tenslotte om het vliegen, toch?

Column

Al sinds jaar en dag moeten kandidaten voor een vleugelvliegbrevet diverse overtrek-oefeningen juist kunnen uitvoeren. Niks mis mee natuurlijk, hartstikke belangrijk. Je moet als vlieger het lage-snelheidsgebied van je vliegtuig verkennen om er veilig mee om te kunnen gaan in  start, nadering en landing en om het te herkennen als het zich eens onverwachts aandient. Dat dient de veiligheid en is daarmee terecht een wezenlijk onderdeel van de opleiding en van het examen.

In mijn vliegopleiding, bijna 30 jaar geleden, was dat uiteraard...