Pelikaanweg 48
8218 PG Lelystad Airport
+31 (0)320 243 215
+31 (0)6 53 23 78 74
info [at] blubird.nl

 

Volg Blu Bird op
 

Redbird full motion flight simulator

Dit is een volledig bewegende vluchtnabootser voor kleinere lesvliegtuigen , die inmiddels door moderne vliegscholen over de hele wereld wordt ingezet om de vliegtraining efficiënter en effectiever te maken.

Dankzij gerichte oefeningen op de simulator hebben cursisten in het vliegtuig aanmerkelijk minder tijd nodig om dingen onder de knie te krijgen. Ook is de training veel minder afhankelijk van de weersomstandigheden, want die worden in de simulator op maat geleverd: night VFR vliegen  kan op klaarlichte dag of andersom, turbulentie of kastelenweer zijn in een handomdraai geregeld en u hoeft nooit meer op crosswind te wachten.

De sim biedt nog veel meer mogelijkheden, zie hieronder. De beschikbare vliegtuigklassen zijn SEP en MEP, met op dit moment de types Cessna 172, Piper Seneca en Diamond DA42 (met glass cockpit).

Training op deze machine kost maar € 98,00 incl. btw per uur – mét instructeur.

Wilt u meer weten of een training boeken? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen op korte termijn vrijblijvend contact met u op.

Column

Al sinds jaar en dag moeten kandidaten voor een vleugelvliegbrevet diverse overtrek-oefeningen juist kunnen uitvoeren. Niks mis mee natuurlijk, hartstikke belangrijk. Je moet als vlieger het lage-snelheidsgebied van je vliegtuig verkennen om er veilig mee om te kunnen gaan in  start, nadering en landing en om het te herkennen als het zich eens onverwachts aandient. Dat dient de veiligheid en is daarmee terecht een wezenlijk onderdeel van de opleiding en van het examen.

In mijn vliegopleiding, bijna 30 jaar geleden, was dat uiteraard...